Zeolit

maska i zeolit 1

Skoro sam čula za zeolit. Zainteresovala sam se za upotrebu zeolita jer ga doktori hvale. Ovo su neke informacije koje sam ja uspela da nađem na internetu.
Nalazi se u vulkanskim stenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima.Kod nas se može naći na Kopaoniku i na Kosovu.
Suština delovanja zeolita je u tome da on u ćeliju organizma unosi hranljive sastojke, a iz nje odnosi raspadne produkte metabolizma. Kao takav, zeolit može da se pije pomešan sa vodom, ali i da se nanosi na kožu ukoliko na njoj postoje rane ili neke druge neželjene promene. Upućeni tvrde da poboljšava imunitet i metabolizam, snižava šećer, otklanja gastritis i mučninu u želucu, upalu desni, afte, kamenac na zubima… Pospešuje izlučivanje viška tečnosti iz organizma, smiruje alergijska stanja, pomaže čišćenju jetre i drugih organa.
Masaža tela zeolitom, pomešanim sa nekom od krema za telo, čisti masne potkožne naslage, pri čemu koža postaje zategnutija i glatka. Zeolit pomaže i kod opekotina izazvanih prekomernim sunčanjem, ali i kod psorijaze, seboreje i herpesa. Tvrdi se i da uklanja gljivična oboljenja.
Međutim, željeni efekat lečenja ne može da se očekuje odmah. Tri do šest meseci predstavlja optimalni period tokom kojeg treba uzimati zeolit, kako bi dejstvo moglo da se oseti.
Preporuka korisnicima zeolita je da umerenom ishranom i uzimanjem ovog minerala sa dve litre vode dnevno polako podižu imunitet. Istovremeno, ovakvim režimom reguliše se Ph vrednost u krvi, čisti organizam od toksina, pobeđuje zdravstvena nemoć i poboljšava opšti kvalitet života.
Sa druge strane, zeolit se posebno preporučuje zdravim osobama koje trpe izuzetno snažne fizičke napore, kao što su, na primer, profesionalni sportisti. Kod njih zbog teškog treninga, takmičenja i psihičke napetosti pred nastupe dolazi do snažnog oksidativnog stresa. Umesto uzimanja sintetičkih vitaminskih i ostalih preparata, poželjnije je orijentisati se na prirodne antioksidanse kao što je zeolit.

Ja ga koristim kada stavljam masku na lice. Tada ga pomešam sa maskom i nanesem. Ponekad ga stavim na četkicu i protrljam zube jer skida kamenac. Još uvek nisam počela da koristim zeolit kako bih poboljšala imunitet, ali ću vam pokazati kako ga koristim uz masku.

maska i zeolit 2

 Ja ga mešam sa maskom koju vidite na slici. To je maska iz Avon-a Planet Spa.

maska i zeolit 4

Kada se izmeša, maska izgleda ovako.

maska i zeolit 5

 

Na licu se drži 10ak minuta, a zatim ispere vodom.

Ono što je bitno da znate, jeste da kupujete zeolit isključivo u apotekama.

Ako ste probali zeolit napišite mi vaše iskustvo i kako ste ga primenjivali. 

Advertisements

4 thoughts on “Zeolit

  1. Može da se meša i sa glinom u prahu sa kojom takođe daje odlične rezultate kao maska za lice i celo telo. Super ti je tekst. :*

  2. Pingback: Zoja Zec| Cela kolekcija & Fotografska saradnja | According to Vera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s